Gaz pod szkłem?

Prąd czy gaz?



Dziś wybieramy płytę do gotowania

Pierwsze pytanie jakie musisz sobie zadać przed wyborem płyty to:" ma być na prąd czy gaz?". Wybór jest dość trudny. Ciężko jest ocenić co się bardziej opłaca. Co jest tańsze. My przedstawimy Tobie rodzaje płyt i ocenimy je pod względem wizualnym. Ty musisz już sam zdecydować co jest dla Ciebie korzystniejsze. 



Pierwsza z możliwości to płyta indukcyjna. Pobiera prąd. Ładnie wygląda lecz trzeba się przyzwyczaić do jej użytkowania. Łatwo można się zapomnieć i oparzyć. Nagrzewający się palnik zmienia kolor z czarnego na czerwony. Osoby przyzwyczajone do płomienia mogą zrobić sobie krzywdę. Przykład płyty Bosch


Drugi typ to płyta gazowa. Standardowa, znana od lat. Obecnie można ją spotkać w wielu kolorach. Najczęściej srebrnym, ale czarny pojawia się coraz częściej. Tutaj mamy widoczny ogień. Ale nie zmienia to faktu, że jeśli się nie uważa również można się poparzyć. Przykład płyty Beko


Ostatnią możliwością jest nowość, gaz pod szkłem. Można powiedzieć, że łączy w sobie cechy obu płyt. Wygląda jak indukcyjna. Jest koloru czarnego i nie widać palników. Natomiast zużywa gaz. Płyta z Solgaz 4+1 posiada jeden palnik który nie pobiera gazu, a ogrzewa się gorącym powietrzem pod ceramiką.  Solgaz


Wybierając płytę do gotowania musimy wybrać:

1. Prąd czy gaz?
2. Z widocznymi palnikami czy nie?
3. Jaki mamy budżet

Optymalnym wyborem jest gaz pod szkłem. Łączy w sobie ładny wygląd i zużycie gazu. Natomiast jej cena może nas przerazić. Jest nawet 3-4 kronie droższa. Ale jej wygląd nam to wynagradza

Sam musisz zdecydować na czym Ci zależy

Jeśli potrzebujesz nowych mebli zgłoś się do nas KlasMeb
                                                                                                              




Komentarze

Popularne posty